אחת השאלות היותר מעניינות ונפוצות בתחום השיווק הדיגיטלי היא: מי יותר עדיף על מנת לקדם את העסק או המוצר שלי – פייסבוק או גוגל? אני רוצה לשווק את העסק שלי ולמנף אותו בצורה הטובה ביותר, מה יותר טוב – קידום בפייסבוק או קידום בגוגל? שתי פלטפורמות אלו שולטות בתחום הפרסום הדיגיטלי, וכל אחת טובה בפני עצמה.
פרסום דיגיטלי – למה צריך את זה?
כיום, אנו מוצאים את עצמנו יותר במדיה החברתית ובמנועי החיפוש מאשר במציאות. בכל מקום אנו שמים לב לתוכן בכל מיני צורות – כתיבה, סרטון, פרסומת. כלקוחות, תמיד נחפש יותר, נקנה יותר, והסטנדרטים שלנו יעלו. חיפוש באינטרנט הפך להיות קל בדיוק כמו לקנות לחמניה במכולת. נפלח את זה לשלושה חלקים: הלקוח שלא יודע מה הוא רוצה, הלקוח שלא בטוח מה שהוא רוצה, והלקוח שיודע בדיוק מה הוא רוצה. כשלקוח בא לחפש מוצר כלשהו באינטרנט, הוא ימצא המון תוצאות תוך זמן קצר. כשהתחרות בשיאה, צריך לבלוט בין המתחרים ולעזור ללקוח למצוא יותר בקלות את המוצר אותו הוא מחפש – המוצר שלנו.
פרסום דיגיטלי, בין אם זה בפייסבוק או בגוגל, יכול לעזור לנו ב:
- חשיפה משמעותית למותג
- הנעה לפעולה ומתן פתרונות
- מתן מידע מדויק ואיכותי ופיזורו בכמה פלטפורמות
- ניתוח התנהגות הצרכן
- שיפור קהל היעד והגעה לקהל נרחב יותר
קידום בגוגל
גוגל הוא מנוע החיפוש הפופולרי ביותר בעולם, עם מיליוני חיפושים מדי יום, ואין ספק שפרסום בגוגל הוא פרסום שיכול להניב תוצאות מאוד יפות. באמצעות גוגל אדסGoogle) Ads), אפשר לפרסם את המוצר או בית העסק דרך סרטוני וידאו באתר כמו יוטיוב למשל; מודעות שופינג שמציגות בראשית הדף את המוצר אותו אנו מעוניינים למכור בהתאם למילת החיפוש הכי רלוונטית; מודעות חיפוש שמראות את המותג שלנו בהתבסס על מילות חיפוש בגוגל; מודעות תצוגה שיכולות להגיע בצורת סרטון, תמונה או באנר ומופיעות באתרים או אפליקציות שרלוונטיות לביטוי אותו הלקוח מחפש. כל קמפיין צריך להיות מותאם למוצר אותו אנו מנסים למכור או לקדם. בעזרת קידום בגוגל אפשר להגיע למצב הרצוי:
- יצירת קשר
- להודיע וללמד
- הנעה לפעולה
- שימור ושירות לקוחות
מומלץ להשתמש במודעות החיפוש, לפחות בתור התחלה, היות והן אפקטיביות ומניבות תוצאות הכי מהר. בשלב הראשון, נתחיל עם הביטויים המתאימים ביותר לעסק שלנו, ושאותם אנו מעוניינים לקדם, דרך כלי מילות החיפוש של גוגל. כך נקבל יריעה רחבה יותר של מילת החיפוש שלנו ואפילו מילות חיפוש נלוות ורלוונטיות לא פחות. בלשוניות בכלי החיפוש, נוכל לראות כמה עיקריות: התחרות של מילת חיפוש זו במנוע החיפוש (Competition) תהיה “גבוה” או “נמוך”. ככל שהתחרות גבוהה יותר, כך ביטוי זה משויך ליותר עסקים. הלשונית הבאה היא הסכום אותו המפרסמים משלמים על אותו ביטוי, מהסכום הנמוך אל הגבוה בצד ימין. אחרי שנרשמנו והזנו אמצעי תשלום, נקים קמפיין בסיסי של תוצאות חיפוש (Search Ads), ובראשונה – נבחר מהי המטרה שלנו. האם אנחנו מעוניינים בלידים, חשיפה, מכירות? לאחר שבחרנו את היעד – נבחר את סוג המודעה בה אנו מעוניינים – תוצאות חיפוש. לאחר מכן, נבחר בשפות בהן אנו מעוניינים שהמודעה תופיע והמיקום הגיאוגרפי שלה לפי פלח קהל היעד.
לאחר מכן, נבחר את התקציב אותו אפשר לייחס לקמפיין הקידום בגוגל, והצעת מחיר לפי קליקים או חשיפות. מומלץ ללמוד את המערכת בצורה מעמיקה יותר ואף להתייעץ עם איש מקצוע על מנת להבין יותר את עניין התקציב והצעות המחיר. עכשיו, הגענו לשלב יצירת המודעות סוף סוף. מומלץ ליצור מספר קבוצות של מודעות עם כל מילות חיפוש שונות הרלוונטיות לנו. למשל: “אופנה”, “אופנת נשים”, “אופנת גברים”, “אופנת ילדים” וכדומה. עכשיו אפשר להתפנות לכותרת המודעה, תיאור המודעה ולינק לדף הרצוי בו ינחת הלקוח. גם כאן אפשר להתייעץ עם איש שיווק או לכתוב מודעה בעצמכם, אם יש לכם כישרון לכתיבה שיווקית שתגרום לכם לבלוט מול המתחרים.
קידום בפייסבוק
בפייסבוק, אנשים לא נמצאים כדי לרכוש אלא יותר לתקשר עם אנשים וזה ההבדל לעומת גוגל. זוהי רשת חברתית. למרות זאת, עדיין ניתן לפרסם מודעות ולהיחשף לקהל היעד המתאים אם עושים זאת נכון. הקידום בפייסבוק מגיע בכמה סוגים:
- קליק ללינק ישיר
- מודעות וידאו
- בוסט פוסט (Boost)
- מודעות מולטי
- מודעות דינמיות
- מודעות קולקשן- אוסף (Collection)
- מודעות קנבס
- מודעות Page Like
- מודעות תמונה-בפוסט
- מודעות וידאו-בפוסט
- מודעות אפליקציות למובייל
- מודעות דרך מסנג’ר
כמו בגוגל, גם כאן נבחר מהי המטרה שלנו בקמפיין זה, ומה אנחנו באמת רוצים להשיג דרכך הקידום בפייסבוק: חשיפה, מכירות, לידים, תנועה, מודעות למותג, ועוד. האפשרויות הן באמת רבות. בתור קהל היעד, אפשר להגיע להמון תוצאות, ולטרגט את הקהל לפי מספר רב של קריטריונים – ואפילו לטרגט מחדש אנשים שביקרו אצלכם בעבר באתר/חנות. התקציב בפייסבוק יכול להיות נמוך מאוד ולהגיע לתוצאות יפות – והוא יכול להיות מאוד אפקטיבי היות וכל המותגים הגדולים נמצאים בפייסבוק וקהל היעד שלו מאוד נרחב.
למי שמהסס האם לבחור בקידום פייסבוק או קידום בגוגל – שתיהן אופציות נוחות, לא יקרות וטובות. בשורה התחתונה, צריך לבחון כל מקרה לגופו, והכל תלוי בתקציב וסוג העסק. בקטע של קידום המותג, פייסבוק יותר אפקטיבי; בקטע של מכירות, גוגל יותר יעזור לחשיפה וללידים. בשלב הראשון, ניכנס למנהל העסקים של פייסבוק ונתחיל בקמפיין הראשון שלנו (Ads Manager). נבחר את קהל היעד המתאים לנו ביותר, בין אם זהCustom או Lookalike (בו נבחר קהל יעד זהה לקיים שלנו). נבחר איפה המודעה שלנו תפורסם. האם רק בפייסבוק? או גם באינסטגרם? אולי גם במסנג’ר? נבחר במה שמתאים לנו בהתאם להגדרות העסק שלנו. גם כאן – נבחר כותרת אטרקטיבית, תיאור מעניין ותמונה שתסגור את החבילה ותהיה ויזואלית ומושכת בעין. תבחרו בטקסט מושך, מניע ומעניין עם תמונה שלא משאירה מקום למילים מיותרות – כך החשיפה תהיה גבוהה יותר. קידום בפייסבוק הוא אמצעי נהדר לקידום וחשיפת המותג.
לקדם גם בפייסבוק וגם בגוגל – למה לא?
האופציה הזו בהחלט אפשרית ואפילו מוצלחת. אפשר לחלק את התקציב, בהתאם לסוג העסק וקהל היעד, ולפרסם בשתי הפלטפורמות. כך אפשר להשיג תוצאות הרבה יותר מהירות. בעזרת הכלי פייסבוק פיקסלס, אפשר לנתח את התנהגות קהל היעד ולבדוק כמה תנועה וחשיפה יש במודעות – ואז לצרף את הנתונים האלו למודעות בגוגל. אופציה נוספת היא לבדוק מהו קהל היעד של המודעות בגוגל, ולחפש אותו גם בפייסבוק כדי להגיע לתוצאות נוספות. חשוב לזכור – הפרסום בשתי הפלטפורמות עובד בצורה מאוד שונה ויש להבין בהן היטב. רצוי לבחון מודעות ולראות מה הולך ומה לא. אין ספק שעם טירגוט נכון ופרסום נבון, אפשר להגיע לתוצאות יפות תוך טווח זמן קצר.